De scooterverzekering wordt tegenwoordig steeds meer afgesloten. De reden hiervoor is dat scooters tegenwoordig een populair vervoersmiddel zijn. Waar eerst voornamelijk de jeugd een scooter interessant vond, zijn ook steeds meer gezinnen van de scooter gebruik gaan maken als vervoersmiddel. Je kunt dan ook op veel plaatsen goedkoop een scooterverzekering afsluiten.

All-risk verzekering

Ook als scooterrijder kun je een all-risk verzekering afsluiten. Bij een all-risk verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor schade aan je eigen voertuig. Dit zijn echter dure verzekeringen en de dekking valt meestal tegen. Vaak moeten beginnende motorrijders extra hoge premies betalen. Bovendien hanteren verzekeraars bij all-risk verzekeringen voor motoren vrijwel altijd een eigen risico. Het is daarom maar de vraag of je zo’n all-risk verzekering moet afsluiten.

De kans dat een mooie brommer of scooter gestolen wordt is groot. Daarom zijn de premies voor all-risk verzekeringen zo hoog. Je kunt het geld van de premie ook opzij zetten en op die manier sparen voor een andere brommer of scooter voor het geval de jouwe gestolen wordt. Als je brommer of scooter niet gestolen wordt, heb je toch een leuk spaarpotje gecreëerd.

Prijs online berekenen en vergelijken

Bij een scooterverzekering is het absoluut de moeite waard om online prijzen met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites waar je deze prijzen met elkaar kunt vergelijken. Je moet echter ook onthouden, dat je waarschijnlijk goedkoper uit bent als je het via een verzekeringsmaatschappij regelt waar je al klant bent. Je moet dan even controleren tegen welk tarief zij aanbieden. Ben je niet tevreden over je huidige verzekeraar? Overstappen naar een andere verzekeraar is dan ook een mogelijkheid.