Auto verzekeringspremies berekenen

Wil je graag een nieuwe auto kopen? Auto verzekeringspremies berekenen is in het proces van een nieuwe auto kopen heel belangrijk. Ben je al aan het overwegen bij welke maatschappij je de polis moet afsluiten? Bedenk van tevoren goed dat er veel aanbieders zijn en hierdoor automatisch ook de maatschappijen veel verschillen kennen. Zorg er dus voor dat je de verzekeringspremies van de auto goed vergelijkt en berekent. Als je dit goed doet, is het resultaat een goede, maar ook goedkope polis.

Factor rijgedrag

Je rijgedrag uit het verleden is belangrijk bij het bepalen van de verzekeringspremie voor de auto. Als je geen goed verleden rij verleden hebt, zullen verzekeringsmaatschappijen waarschijnlijk hogere premies voor jouw auto rekenen. Verkeersovertredingen blijven ook geregistreerd staan. Ook hieraan kunnen ze zien wat voor type bestuurder jij bent en ook dit zullen ze meenemen in de berekening van de verzekeringspremie.

Model auto van invloed

Ook het type auto is van invloed op de verzekeringspremie voor jouw auto. Verzekeringsmaatschappijen beoordelen sommige auto’s met hoge verzekeringspremies en anderen met lage verzekeringspremies. Een voorbeeld van auto’s met hoge auto verzekeringspremies zijn sportauto’s. Die hebben vaak veel PK en zijn vaker betrokken bij ongevallen. Het gaat echt niet altijd om veiligheid. SUV’s zijn bijvoorbeeld veiliger voor bestuurders, maar veroorzaken bij een ongeval meer schade dan andere auto’s en zijn daarom ook duurder in de verzekeringspremies.

Laag risico = lage premie

Verzekeringsmaatschappijen geven de voorkeur aan auto’s met lage risico’s. Als jouw auto niet in deze groep valt, betekent dit automatisch dat je verzekeringspremies hoog zullen uitvallen. Wil je dus een lage verzekeringspremie voor de auto? Koop dan een auto met een laag risico voor pech en ongevallen. Bereken van tevoren de verzekeringspremies zodat je niet in de problemen komt met hoge maandlasten.