Een motorverzekering in de vorm van een WA-verzekering is wettelijk verplicht als je motor rijdt. De premie stijgt naarmate de cilinderinhoud van de motor groter is. Je kunt er echter ook voor kiezen om je motorverzekering nog verder uit te breiden tegen schade en diefstal. Vaak wordt hier niet over nagedacht, maar als er dan iets gebeurt is het te laat. Het verschilt ook heel veel per persoon en per situatie. Bedenk goed van tevoren waarvoor je verzekerd wilt zijn en welke zaken je echt nodig hebt.

All-risk verzekering

Ook als motorrijder kun je een casco verzekering afsluiten. Bij een all-risk verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor schade aan je eigen voertuig. Dit zijn echter dure verzekeringen en de dekking valt meestal tegen. Vaak moeten beginnende motorrijders extra hoge premies betalen. Bovendien hanteren verzekeraars bij all-risk verzekeringen voor motoren vrijwel altijd een eigen risico. Het is daarom maar de vraag of je zo’n all-risk verzekering moet afsluiten.

Motorrijden in de zomer

Heel veel mensen met een motor gebruiken hun motor alleen in de zomer. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de motor alleen in die periode te verzekeren. Op het eerste gezicht lijkt dat een besparing, maar een zomer WA-verzekering is niet altijd goedkoper dan een WA-verzekering die het hele jaar geldig is.

Vergelijk en vraag offertes aan

Het is een goed idee om de verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken en offertes aan te vragen. Ga niet direct af op het verkooppraatje dat vaak gehouden wordt om iemand iets aan te smeren. Vergelijk rustig op je gemak de verschillende offertes en beslis dan welke in jouw geval het beste is.

Waar je op moet letten

Bij het afsluiten moet je letten op een aantal belangrijke aspecten. Uiteraard moet je op de prijs letten, maar ook het bedrijf en de dekking zijn heel belangrijk bij een berekening en vergelijking. Ook belangrijk is dat je je niet blind staart op de prijs. Een goedkope verzekering wil absoluut niet zeggen dat het de beste is. Het is vaak zo, dat belangrijke aspecten van verzekeringen uitgesloten worden. Ga dus niet blind voor de goedkoopste, maar vergelijk nauwkeurig. Ook is het vaak zo dat je extra korting krijgt bij de verzekeraar waar je ook bijvoorbeeld je autoverzekering hebt afgesloten.