Bij een autoverzekering geldt een no-claim. Bij schadevrij rijden krijg je korting. Naarmate je langer schadevrij rijdt, neemt die korting toe. Maar zodra je gaat claimen, raak je een deel van die korting – of de hele korting – weer kwijt. Hierbij speelt het geen rol of je iets claimt doordat je zelf een fout maakte in het verkeer, of dat de schade is veroorzaakt door een andere weggebruiker.

Bonusladder

Vooral als de schade wel meevalt, kan het voordeliger zijn om niet te claimen, zodat je opgebouwde claim intact blijft. Je kunt dat zelf berekenen door te kijken naar de zogenaamde bonusladder van de verzekeraar. Als je claimt, loop je de komende jaren premiekortingen mis. Hoeveel moet je dan extra betalen? En hoeveel bedraagt de schade aan je auto? Het is verstandig om zo’n rekensommetje te maken voordat je met een claim aanklopt bij je verzekeraar.

Goedkoopste autoverzekering

Goedkope en goede autoverzekeringen kun je online zeker vinden. Er zijn echter ook heel veel fraudeurs die een zeer slechte service bieden. Op het internet is er heel veel informatie over te vinden. Belangrijk hierbij is dat je naar de details kijkt. Het is natuurlijk niet voor de hand liggend dat jouw nieuwe Mercedes voor hetzelfde bedrag verzekerd zal worden als de oude Opel van de buurman. Bij veel verzekeraars kun je online op hun website kijken welke bedragen voor jou gelden. Je krijgt dan een overzicht van de dekking die je krijgt met jouw auto en de hoogte van de premie. Zo kun je snel en goedkoop online een autoverzekering vinden. Daarnaast kun je op onze website ook autoverzekeringen vergelijken.

Maak een goede persoonlijk keuze

Op deze website kun je heel eenvoudig en snel een offerte aanvragen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je kunt op deze manier eenvoudig de polisvoorwaarden en premies vergelijken en tot een goede persoonlijke keuze komen. Ook kun je op onze website jouw autoverzekering berekenen.

Lees de voorwaarden

Het is heel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Vaak staan er in de kleine letters dingen waar je behoorlijk van staat te kijken. Voordat je dus dingen gaat afsluiten, lees de details goed door en maak dan pas een definitieve beslissing.