Je autoverzekering berekenen is iets wat je zeker moet doen. Het is namelijk heel belangrijk om rekening te houden met de maandelijkse verzekeringspremie als je een auto aanschaft. Het kan namelijk voorkomen dat je een auto koopt die je je nog maar net kan veroorloven en er dan achterkomt dat je een flinke maandelijks verzekeringspremie moet betalen. Daarom kun je dit beter berekenen alvorens je een auto koopt. Nadat je jouw verzekeringspremie hebt berekend, kun je de beste autoverzekeringen vergelijken.

Bereken kosten autoverzekering

Het verschil in prijzen van de verzekeringen zit in het verschil in auto’s. Verzekeringsmaatschappijen vragen hogere verzekeringstarieven voor de autoverzekering van sportauto’s dan voor economische auto’s. Ze gebruiken de statistieken uit het verleden om tarieven vast te stellen. Uiteraard zijn er bij sportauto’s grotere kansen op ongelukken en schade dan met economische auto’s. Het is dan ook niet gek dat hier meer voor betaald moet worden en dit wordt meegenomen voor het berekenen van de kosten voor jouw autoverzekering.

Autoverzekering berekenen

Er zijn nog meer redenen waarom de verzekeringspremies zo hoog zijn. Reparaties zijn bij sommige auto’s gewoon een stuk duurder dan anderen. Soms hebben ze speciale onderdelen nodig die besteld moeten worden in het buitenland. De gemiddelde reparatiekosten worden meegenomen in jouw maandelijkse kosten en is één van de punten die wordt meegenomen bij de berekening van de premie van jouw autoverzekering. 

Betrokkenheid bij een ongeval kan de tarieven doen stijgen

Sommige auto’s zijn minder duur in onderhoud en zijn minder vaak betrokken bij ongelukken, maar als ze betrokken zijn bij een ongeval zullen ze een stuk meer schade aanrichten. Dit wordt ook meegenomen als factor bij het berekenen van jouw maandelijks kosten.

Andere aspecten

Er zijn uiteraard nog veel andere factoren bij de berekening van jouw autoverzekering. Je geschiedenis als chauffeur, woonplaats en leeftijd worden allemaal meegenomen. Het kiezen van de juiste auto kan dus ook echt veel schelen op de maandelijkse kosten. Je kunt het beste eerst op een aantal plaatsen uw autoverzekering berekenen.