De vraag of je een annuleringsverzekering wilt krijg je vaak automatisch bij het boeken van een vakantie. Of het nu een trektocht door de Amazone is of een weekendje Parijs. Zo’n verzekering keert uit als je de reis uiteindelijk niet kunt maken, bijvoorbeeld omdat je ziek bent. Er zijn echter ook vele andere redenen dat je er eentje nodig zou kunnen hebben, zoals een overleden familielid of zelfs een reisbureau dat failliet is. Om je tegen dit soort zaken te beschermen, kun je een goede annuleringsverzekering afsluiten. In de polisvoorwaarden staat wanneer er uitgekeerd wordt. Meestal wel als je huis afbrandt vlak voordat je vertrekt, maar niet als je de reis afzegt omdat je opeens ruzie hebt met je reisgenoot. Het is dus heel belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed doorleest voordat je er eentje afsluit.

Nodig of niet?

Het is niet duur, dus de meeste mensen zijn geneigd er eentje af te sluiten. Zeker als je toch al een fors bedrag neertelt voor een reis, kunnen die paar tientjes er ook nog wel bij. Toch is het de vraag of je zo’n verzekering nodig hebt. In ieder geval niet altijd. Wel bijvoorbeeld als je een heel dure reis boekt, die je pas over een aantal maanden gaat maken. En helemaal als je naaste familieleden oud zijn en met hun gezondheid tobben. Maar misschien niet als je over twee weken een weekendje naar Parijs wilt.

Doorlopende annuleringsverzekering

Zoals gezegd zal bij het boeken het reisbureau altijd vragen of je er eentje wilt. Maar misschien heb je al zo’n verzekering. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, is de kans groot dat deze daar al onder valt.

Onderzoek en vergelijk prijzen

Wanneer je op zoek bent, doe dan veel onderzoek. Je wordt dan meer bekend met de aanbiedingen van de verschillende maatschappijen. Je kunt ook de prijzen vergelijken van de verschillende maatschappijen zodat je een goed beeld krijgt welke voor jou het beste is. Controleer en vergelijk ook de algemene voorwaarden die je bij de verzekering krijgt. Zorg dat je hiermee ruim voor de vakantie mee begint en dat je niet hoeft te haasten hiermee, want dat is zeker niet goed. Als je dit op je gemak kunt doen, sluit je gemakkelijk een verzekering af die past bij jouw behoeften en bij de reis die je gaat maken.